Om oss

Morhagen Fäbodhotell

 

Välkommen till Morhagen Fäbodhotell!

 

Vi ligger i vackra Dalarna precis vid sjön Väsman. Vi är omgivna av fantastisk natur, vilket innebär att du kan följa med oss på en perfekt avkopplande resa och ta en paus från vardagen mitt i naturen.

 

Här kan du både avnjuta promenaderna genom skogarna såväl som ta en båt ut på sjön och spendera en eftermiddag på vid vattnet. Utmana din familj eller vänner på minigolf, pilkastning eller biljard, innan du tar en drink i baren och njuter av den underbara maten som tillagas i restaurangen.

 

Om du vill besöka oss med ditt företag, dina kollegor eller har ett affärsmöte, har vi även ett urval av konferensrum tillgängliga, där vi anpassar konferenspaketet till alla era behov.

 

Kolla in Rum och Priser-sidan för mer information.

Dalarna

 

Dalarna är känt för att vara en representant av den traditionella svenska miljön. Röda stugor vid sjön, omgivna av enorma skogar, konst, trähantverk och glada svenskar som dansar runt majstången på midsommarafton. Det är dessa ting som gör Dalarna till vad det är.

 

För de äventyrliga finns Faluns Koppargruva, mindre än en timmes bilresa från oss. Tillsammans med dess omgivning ingår gruvan i UNESCO: s världsarv och är därmed ett måste på besökslistan!

 

Den som brinner för konst och kultur skulle inte vilja missa det före detta hemmet till den svenska konstnären Carl Larsson och världs-första interiörarkitekten Karin Larsson i Sundborn, som ligger i Sunbron.

 

Håll utkik efter de berömda Dalahästarna, se till att stanna vid Nusnäs och Tällberg direkt norr om oss och få en inblick i svensk historia.

 

Är du intresserad av musik? Kolla in det borttagna stenbrottet som nu heter Dalhalla, där en scen har skurits ur kalkstenen för att ge dig en akustisk upplevelse du inte kommer att glömma

Aktiviteter i närheten

Marias nostalgi cafe

Sunnansjö Hembygdsgård

Hyra båt

Det finns möjligheter också att hyra en båt och utforska på egen hand.